Love you to the moon…

Eigenlijk kwam het door gebrek aan ingrediënten waardoor deze cake gevormd werd. Ik werd geïnspireerd door een recept op internet, maar helaas had ik niet alles in huis. Ook vond ik die cake nogal vet en te calorierijk, waardoor ik tot het volgende recept kwam van deze Poppy Seed Lemon cake!


Ingredienten (1 cake):

90 gr amandelmeel
40 gr whey vanille
25 gr maanzaad
2 eieren
1 ei eiwit
50 gr roomboter
110 gr magere kwark
1 tl bakpoeder
Merg van 1 vanillestokje
Sap van 1 citroen
Rasp van 1 citroen
Snufje zout

Benodigdheden: 2 mengkommen, pannetje, cakeblik & bakpapier


Bereiding (10 min + 30 min oventijd): Verwarm de oven voor op 165 °C. Doe het amandelmeel, bakpoeder, whey, maanzaad en zout in een beslagkom en roer alles goed door elkaar. Smelt de roomboter in een pannetje. Doe in de andere kom deze gesmolten roomboter, eieren, ei-eiwit, magere kwark, citroensap, citroenschil en het vanillemerg en meng tot één geheel. Voeg nu het mengsel met amandelmeel toe en roer goed door. Doe het bakpapier in het cakeblik, schep het beslag erin en zet in de oven. Bak 30 of tot de buitenkant goudbruin is.


Tip: Lekker als ontbijt met wat kwark en vers fruit!

Geïnspireerd door: Little Spoon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s