Banaanmuffins

on

Oke, er is al veel geschreven over bananenbrood, maar het blijft leuk om variaties te maken. Dit recept is een basisrecept en heerlijk om tussendoor te eten of uit te delen aan collega’s. Aangezien ik nog een zak teffmeel had staan heb ik de banaanmuffins deze keer hiermee gemaakt & het resultaat was fantastisch!


Ingrediënten (12 stuks):

120 gr ei eiwit
2 eieren (110 gr)
250 gr magere kwark
350 gr banaan
80 gr teffmeel
7 gr kaneel
7 gr bakpoeder

Overige benodigdheden: Siliconen muffinvorm, mengbak, staafmixer, oven


Bereiden (5 + 40 min): Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pureer met de staafmixer de banaan samen met de kwark. Voeg daarna het meel, de eieren en het eiwit toe. Als laatste kaneel en bakpoeder en zorg dat je het mixt tot een glad geheel. Vul de muffinvorm met het mengsel en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Het moet stevig aanvoelen. Laat afkoelen in de oven en geniet! Macro’s per muffin:

Kcal: Koolh.: Vet: Eiwit:
80 12 1.25 5

Tip: Je kunt natuurlijk variëren door noten, chocolade of gedroogd fruit door het mengsel te roeren. 

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Nienke schreef:

    Klinkt goed! Deze ga ik snel eens maken. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s