Eat cake for breakfast II

Jezelf laten inspireren is nooit verkeerd. Zo laat ik me af en toe inspireren met recepten van andere bloggers. Deze keer was het de beurt aan Jelmer de Boer. De man van de grappige filmpjes en zelfspot, maar ook van de Vezelrijke Kwarktaart. Mijn variant is niet zo vezelrijk, maar wel eiwitrijk en zeker net zo lekker: Eiwitrijke citroentaart.


Ingrediënten:

Bodem Vulling
50 gr dadels 700 gr magere kwark
16 gr roomboter 28 gr whey citroen
200 gr roggebrood 7 plakjes gelatine
  Citroenrasp van 3 citroenen
  Citroensap van 3 citroenen

Overige benodigdheden: Klein pannetje, grote bak om in te mengen, klein bakje, taartvorm (24-26 cm), bakpapier, staafmixer. 


Bereiden (20 min):

Bekleed de springvorm met bakpapier en leg de gelatineblaadjes in een bak met koud water. Doe de roomboter in een pannetje en verwarm kort. Verkruimel ondertussen het roggebrood en snijd de dadels in kleine stukjes. Voeg deze twee ingrediënten bij de roomboter en meng goed. Schep dit mengsel in de springvorm en druk aan. Zet in de koelkast en spoel het pannetje uit. 

Doe de kwark, citroenrasp & whey in een kom en mix dit met de staafmixer tot een glad geheel. Warm het citroensap op in het pannetje en haal van het vuur voordat het gaat koken. Haal de (zacht geworden) gelatine uit het water en voeg dit bij het warme citroensap. Meng totdat er geen klontjes meer inzitten. 

Voeg dan het gelatinemengsel bij het kwarkmengsel en mix nog heel goed door elkaar. Haal de spingvorm uit de koelkast en stort het kwarkmengsel op de roggebroodbodem. 

Zet de taart in de koelkast en wacht ruim een uur. De taart is zelfs vijf dagen later nog lekker om te eten (invriezen niet aan te raden). Macro’s (1/8 deel):

Kcal: Koolh: Vet: Eiwit:
163 17 3 15

 

Inspiratie: Jelmer de Boer

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Je moedertje schreef:

    Kwarktaart lijkt me erg lekker! Ga ik uitproberen .je hoort van me .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s